Trnava - Coerver Coaching

coerver3V Trnave sa počas uplynulého týždňa uskutočnil futbalový kemp pre hráčov od kategórie U7 až po kategóriu U14. Organizovala ho futbalová škola Coerver v spolupráci so Spartakom Trnava, firmou Adidas a Coca - Cola.

Ako sme avizovali podávame ďalšie poznatky z tejto akcie.
Počas šiestich dní trénovalo na ihriskách Slávie Trnava 42 detí. V Trnave sa zišli mládežníci rôzneho vekového zloženia - od prípravkárov až po starších žiakov z Bratislavy, Nitry, Martina, Šamorína, Banskej Bystrice, Žiliny či Trebišova. Samozrejme, nechýbali ani Trnavčania.

Pod vedením kvalifikovaných trénerov absolvovali chlapci a jedno dievča dvojfázové tréningy zamerané na rozvoj techniky a práce s loptou. Tréningová metóda Coerver je ideálnou pre zdokonaľovanie sa práve v tomto veku a účastníci to potvrdili svojou aktivitou v zaujímavých cvičeniach. Po skončení kempu vyhodnotili tréneri najlepších, ktorí dostali aj vecné ceny.

S prázdnymi rukami však neodišiel nik. Každému zostala pamiatka v podobe dresu, trenírok, štucní, fľaše na vodu a lopty značky Adidas.

"Všetci ukázali počas týždňa poctivých tréningov určitý progres. Niektorí chlapci nás výkonnostne zaujali a oslovili sme aj ich rodičov s cieľom prilákať ich do Spartaka," uviedol jeden z trénerov Jozef Brezovský.

Na Slovensku išlo o pilotný projekt. Druhá edícia momentálne prebieha v Galante.

"Bez významnej podpory zo strany Spartaka Trnava by prvý ročník kempu určite nezaznamenal taký úspech, ako zožal. Poďakovanie patrí predovšetkým štvorici trnavských trénerov v zložení Jozef Brezovský, Maroš Šarmír, Ľuboš Benkovský, Marián Hýbela, ktorí odviedli výbornú prácu. Do výpočtu mien patrí aj tréner z Baníka Horná Nitra Marcel Putiška," uviedol koordinátor projektu Tomáš Klečka.

"Všetci spomínaní museli absolvovať dvakrát víkendové školenie v Prahe, kontrolný tréning a taktiež samoštúdium, aby mohli trénovať deti podľa metódy Coerver. Za skvelé podmienky a servis patrí vďaka hotelu Holiday Inn a ľuďom zo športového areálu Slávie," doplnil.

Ján Král, Jozef Brezovský

futbalnetlogo

logozsfznew

logoufts white 500

sfzlogo 200 200

eufa respect logo

fairplay

Top
Súbory cookie nám uľahčujú poskytovať pre Vás naše služby. Používaním týchto stránok nám dávate súhlas používať súbory cookie. Zároveň súhlasíte s Pravidlami ochrany osobných údajov na tejto stránke.