pondelok, 19 august 2019 21:41

Predseda TMK ZsFZ Rudolf Hanák skončil.

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Hanak1Na zasaddnutí TMK ZsFZ dňa 19. augusta predseda Rudolf Hanák oznámil rezignáciu na funkciu predsedu TMK. Zasadnutia sa zúčastnil predseda ZsFZ Ladislav Gádoši, sekretár Ivan Hádek a zástupca riaditeľa TÚ SFZ Ján Greguš.

Predseda ZsFZ Ladislav Gádoši poďakoval Rudolfovi Hanákovi za dlhoročnú obetavú funkcionársku prácu. Ocenil jeho činnosť počas pôsobenia v komisii. 

Rudolf Hanák je odchovanec AC Nitra od roku 1961. Prešiel všetkými vekovými kategóriami od mládeže až po mužov. V roku 1980 začal trénerskú kariéru s prípravkami v AC Nitra, potom trénoval Duklu Nitra, neskôr bol šeftrénerom Strojára Nitra. Stal sa trénerom výberov regiónu od 11 do 19 rokov. Na ZŠ Fatranská v Nitre bol vedúcim športového strediska. Posledná jeho trénerská stanica bola v Tešedíkove. Funkcionársku dráhu začal ako predseda Komisie mládeže na Strojári Nitra, bol tiež členom Komisie mládeže ZsFZ, SFZ, sekretár TMK ZsFZ a od roku 2002 pôsobil aj ako predseda TMK ObFZ Nitra, tiež bol garantom vzdelávania Grassroots/C licencie. Rudolf Hanák je držiteľom trénerskej kvalifikácie UEFA A.
Rudolf Hanák ako predseda trénersko-metodickej komisie Západoslovenského futbalového zväzu razil svoju filozofiu  o prinavrátenie spoločenského postavenia trénerov v hierarchii futbalového hnutia, podieľal sa na skvalitnení vzdelanostnej úrovne našich trénerov formou kvalitných vzdelávacích foriem cez školenia a seminárov. Svojimi možnosťami sa podieľal v súčinnosti s inými komisiami na odstraňovaní negatívnych prejavov, postojov a vystupovania trénerov pôsobiacich v súťažiach riadených ZsFZ a na druhej strane presadzoval odmeňovanie tých trénerov, ktorí sú svojim prejavom príkladom pre ostatných a dlhoročnou kvalitnou prácou sa podieľajú na rozvoji nášho futbalového hnutia. Zabezpečoval úspešný regionálny výber amatérov, ktorý počas jeho obdobia vyhral reginálne turnaje v rámci Slovenska a posledné dva ročníky sa výber prebojoval na kvalifikačný turnaj UEFA amatérov REGIONALS CUP.  V tomto ročníku sa výber ZsFZ prebojoval až na ME amatérov, kde nás úspešne reprezentoval. 

F12 

 F13

 

Videné 2566 krát Naposledy zmenené nedeľa, 20 marec 2022 07:51
Rastislav Vincúr

Administrátor portálu

Pre písanie komentárov sa prihláste

futbalnetlogo

logozsfznew

logoufts white 500

sfzlogo 200 200

eufa respect logo

fairplay

Top
Súbory cookie nám uľahčujú poskytovať pre Vás naše služby. Používaním týchto stránok nám dávate súhlas používať súbory cookie. Zároveň súhlasíte s Pravidlami ochrany osobných údajov na tejto stránke.