utorok, 12 november 2019 11:41

Seminár futbalových trénerov

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

F1aV pondelok 11. októbra sa konal seminár trénerov v Zlatých Moravciach. Hlavnou témou seminára bola problematika riešenia postupného útoku.

Začal sa trochu netradične praxou, kde s prispením hráčov ViOnu U-19 Milan Pavlovič názorne ukázal jednotlivé postupy pri zakladaní a vedení postupného útoku. Keď že pri zakladaní útoku sú dôležití i brankári, Milanovi Pavlovičovi sekundovali i tréneri brankárov Miroslav Hrdina a Juraj Baláž. Celá praktická ukážka smerovala k tomu, aby tréneri dbali na požiadavky týkajúceho sa tejto činnosti ako je striedanie rytmu hry, zmena ťažiska hry, prelínanie formácií a blokov a rozostavenie šírky a hĺbky.  Po praktickej časti tréneri absolvovali teóriu v priestoroch hotela ViOn. Milan Pavlovič pokračoval v prezentácii a vo videoukážkach sa zameral na pozítívne i negatívne riešenia zakladania postupného útoku. 

Ďalšej časti seminára pokračovali Juraj Baláž i Miro Hrdina v téme brankárskej problematike pretransformovanej do amatérskeho futbalu, kde tréneri nemajú k dispozícii trénerov brankárov a mali by brankárov zapojiť od začiatku tak, aby mali adekvátnu prípravu s hráčmi. Zadali návody ako to riešiť.

V poslednej prednáške predstúpil pred trénerov rozhodca Marek Galo, ktorý názorne ukázal jednotlivé činnosti, kde rozhodcovia posudzujú nedovolené zákroky a ich správne vysvetlenie. Uviedol i posledné zmeny v pravidlách. 

Obsah seminára vychádzal z poznatkov a analýz zápasov v amatérskom futbale, kde je vidieť nedostatky v spôsobe riešenia dôležitej činnosti ako je zakladanie útoku, kde hráči nie sú dostatočne pripravovaní na požiadavky tejto hernej činnosti. Účasť na seminári bola bohatá. Zúčastnilo sa 125 trénerov .Tréneri na základe účasti na seminári získali možnosť predĺženia platnosti trénerskej licencie.

F1a 

F2a

F3a

 F4a 

F5a

 F6aF7a   

 

 F8a

Videné 2869 krát Naposledy zmenené nedeľa, 20 marec 2022 07:53
Rastislav Vincúr

Administrátor portálu

Pre písanie komentárov sa prihláste

futbalnetlogo

logozsfznew

logoufts white 500

sfzlogo 200 200

eufa respect logo

fairplay

Top
Súbory cookie nám uľahčujú poskytovať pre Vás naše služby. Používaním týchto stránok nám dávate súhlas používať súbory cookie. Zároveň súhlasíte s Pravidlami ochrany osobných údajov na tejto stránke.