Seminár úspešne za nami

DSC04498Dňa 16.11.2013 sa uskutočnil Seminár na predĺženie končiacich trénerskych licencií UEFA "B". Organizátorom seminára bola TMK ZsFZ, ktorá pripravila celodenný program pre 120 trénerov regiónu.

V úvode privítal všetkých zúčastnených predseda ZsFZ p. Gádoši ktorý v krátkom príhovore ocenil snahu prítomných o nadobúdanie nových vedomostí. Zároveň ocenil prácu celej TMK ZsFZ, ktorá organizačne zabezpečila seminár ale zabezpečuje aj ďalšie aktivity ako sú školenia, rekvalifikácie a výbery . Po ňom privítal prítomných aj predseda TMK ZsFZ p. Ing. Grófik. Celým seminárom moderátorsky prevádzal garant vzdelávania ZsFZ p. Rastislav Vincúr.

 

 Ako prvý vystúpil zo svojou prednáškou . Ing. Greguš technický riditeľ SFZ. Informoval o systéme vzdelávania trénerov na jednotlivých úrovniach v štruktúrach SFZ. Do pozornosti ide najmä informácia o končiacich "starých" licenciách, ktorých platnosť končí 31.12.2014. Od tohoto dátumu sa uznávajú len trénerské licencie UEFA. Viac info na stránke SFZ.

 

DSC04494

 DSC04503Vývojové tendencie na základe poznatkov a analýz z vrcholových podujatí to je názov prednášky s ktorou vystúpil už tradičný spolupracovník TMK a ZsFZ, bývalý reprezentačný tréner p. Ing. Michal Hipp. V prednáške sa zameral a podrobne rozobral tendencie trénovania a vývoja futbalu vo svete s možnosťou aplikácie na naše podmienky.Celý materiál sa pokúsime priniesť čoskoro. 

 

 

 

DSC04511DSC04514Coerver® Coaching je globálny trénerský program, inšpirovaný Wielom Coerverom, vytvorený v roku 1984 Alfrédom Galustianom a bývalým velikánom Chelsea, Charlie Cookom. Je to metóda učenia futbalových zručností, vhodná pre všetkých hráčov, ale hlavne uspôsobená pre deti medzi 5 až 16 rokom bez rozdielu ich schopností. Metóda, ktorá sa sústreďuje na vývoj individuálnych schopností a hry pri malom počte hráčov. Schválená a odporúčaná najlepšími federáciami, asociáciami, legendami a expertmi, klubovými tímami a korporáciami. Túto metódu tréningu predstavil p. Brezovský Jozef akreditovaný Coerver© "Špecialista" - momentálne pôsobiaci u mládeže Spartaka Trnava.Materiáli o tejto metóde nájdete aj tu na portále v časti metodika, alebo na oficiálnej stránke Coerver® Coaching.

 

 

  DSC04524Medzinárodné sympózium profi trénerov - Brémy - nové prvky v oblasti tréningového procesu.  To je názov prezentácie sympózia ktorého sa zúčastnil p.Pavol Bartoš  - bývalý slovenský fotbalista a v súčastnosti trenér mládeže.

Téma: individualizácia  práce v tréningovom procese
Tematicky sa ITK 2013 zameral na individualizáciu vzdelávacej práce - najmä z hľadiska techniky, taktiky, fitnes, psychológie, pedagogiky. Individualizácia je jednou z najdôležitejších podmienok pre maximálny výkon vo futbale.

Materiál nájdete tu. Video ukážky zo sympózia v časti Prípravná hra.

 

 Po obedňajšej prestávke pokračoval prednáškou p. JuDr. Šefčík na téme Právo a Futbal. Informoval o možnostiach právnej ochrany hráčov i trénerov.

 

V prestávke medzi prednáškami informoval garant vzdelávania p. Vincúr o možnosti prenosu informácií, odborných materiálov pomocou internetu a vzájomnom prepojení internetových stránok, čo je v súčasnej modernej dobe internetu už nutnosť aj pre trénerov všetkých úrovní.

 

DSC04526DSC04527Záver seminára obstarala p. PaedDr. Jančoková Žáčiková zaujímavou prednáškou Ingterakcia tréner - rozhodca.

 

 

 

 

 Po naplnení programu si zúčastnený tréneri prevzali z rúk TMK certifikáty ktoré ich oprávňujú na výkon trénerskej činnosti na odbobie 3 rokov.

 

futbalnetlogo

logozsfznew

logoufts white 500

sfzlogo 200 200

eufa respect logo

fairplay

Top